Що таке кріобланшування?

Коли ми бланшуємо, наприклад, свіжу спаржу традиційним способом, ми за допомогою окропу руйнуємо її клітинну структуру, пом’якшуючи волокна. Якщо ми потримали спаржу недовго, а потім відразу опустили її в крижану воду, то нам вдалося «зафіксувати» її смарагдовий колір і зберегти хрусткість.

Це основні завдання, але є й інший спосіб їх вирішити. Техніка кріобланшування дозволяє нам домогтися того ж результату, тільки за допомогою заморозки. Фактично ми беремо будь-який свіжий продукт і швидко заморожуємо його одним шаром. При цьому вода застигає, утворюються гострі кристали льоду, які пронизують клітини, руйнуючи внутрішню структуру рослини так само, як це робить кипляча вода.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *